Papírové tašky 2024: Trendy a nové možnosti pro aktuální rok 2024

- Kategorie : Novinky

S příchodem roku 2024 se zaměříme na nové trendy a inovace v oblasti obalových materiálů, především papírových tašek. Papírové tašky 2024 nejenže odrážejí rostoucí důraz na udržitelnost, přinášejí také inovace, které otevírají nové možnosti pro značky a podniky v oblasti marketingu a přístupu k zákazníkům. Tento segment obalových materiálů je stále více v popředí zájmu firem, které reagují na rostoucí poptávku po udržitelných řešeních a chtějí posílit svou značku a vylepšit zákaznický zážitek. Proto i v roce 2024 jsme připraveni pokračovat v naší cestě inovací, udržitelnosti a vynikajícího zákaznického servisu.

papírové tašky 2024

Situace na trhu papírových tašek v roce 2024

Trh s papírovými taškami a obalovými materiály se uklidnil a nyní se zdá situace stabilní. Poptávka po papírových taškách rostla i díky zvýšené poptávce po ekologických obalech. Většina veřejnosti vnímá papír jako „zelenější“ obalový materiál, což má vliv na růst poptávky po něm. Papírové tašky a další papírové obaly v čím dál větším objemu nahrazují obaly z ostatních materiálů (především z plastu) a tento trend bude v budoucnosti ještě zesilovat.

Postupné zdražování zasáhlo téměř všechny sféry ekonomiky. Na zvyšování cen papírových tašek má největší vliv zdražování výrobní suroviny, tedy papíru a energií pro jejich výrobu. Negativní vliv na dodávky dřeva má i válka na Ukrajině. Několik evropských papíren ohlásilo odstávku nebo dokonce zvažují úplné ukončení výroby.

Cena surovin a energií potřebných pro jejich výrobu tvoří velké procento z ceny celkové. Proto, pokud velmi významně roste cena surovin i energií, musí se bohužel toto zdražení promítnout do ceny papírových tašek nebo jiných obalů.

Významným faktorem, který přispívá ke zvyšování provozních nákladů jsou i rostoucí ceny za dopravu. Růst cen paliv a nedostatek řidičů nutí poskytovatele dopravy zdražovat. To pak znamená vyšší náklady i pro nás, obzvlášť na e-shopu, kde činí doprava velký podíl na konečné ceně zboží.

Přesto se nám podařilo zlevnit ceny některých druhů tašek (např. tašky na víno). Navíc jsme do nabídky mohli zařadit i speciální poštovní obaly pro e-shopy – velké obálky s širokým dnem.

Dlouhodobě patříme mezi nejlevnější a nejdostupnější firmy na trhu. TIP: Podívejte se do sekce Tašky v akci. A nezapomeňte, že u nás platí i množstevní slevy od 1000 ks tašek nebo když vybrané produkty nakupujete po paletách za distributorské ceny.

papírové tašky

PŘEJÍT NA TAŠKY V AKCI

Ekologická udržitelnost

V roce 2024 bude ekologická udržitelnost i nadále klíčovým faktorem ve výběru obalových materiálů pro firmy, které usilují o ekologicky odpovědné podnikání a chtějí být vnímány jako značky s ohledem na životní prostředí. Papírové tašky se v tomto kontextu stávají stále populárnější, neboť nabízejí řadu výhod:

  • Rozložitelnost a recyklace: Papírové tašky se po použití snadno rozkládají a vrací se zpět do přírody, aniž by zanechávaly škodlivé látky. Tímto způsobem pomáhají snižovat množství odpadu a znečišťování prostředí. Kromě toho je možné papírové tašky opětovně zpracovat, což znamená, že se dají využít k výrobě produktů bez nutnosti těžby nových surovin. Toto vše přispívá k udržitelnému hospodaření s přírodními zdroji.
  • Snížení uhlíkové stopy: Výroba papírových tašek vyžaduje obvykle méně energie a vytváří méně skleníkových plynů než výroba plastových tašek. Tím, že firmy přecházejí na papírové tašky, mohou efektivně snížit svůj dopad na životní prostředí a podpořit trvale udržitelné podnikání.
  • Odpovědný přístup ke zdrojům: Většina moderních papírových tašek je vyráběna z obnovitelných zdrojů, jako jsou udržitelně spravované lesy. Tento přístup zajišťuje, že zdroje jsou využívány odpovědně a bez poškozování ekosystémů.

ekologické tašky

Pozitivní vnímání značky v roce 2024

Používání papírových tašek bude i v roce 2024 vnímáno jako klíčový krok k posílení image firmy a značky v očích spotřebitelů. Tento trend vychází z rostoucího zájmu zákazníků o ekologicky odpovědné a udržitelné produkty. Spotřebitelé dnes upřednostňují značky, které ukazují svůj závazek k ochraně životního prostředí a přijímají praktické kroky pro snižování svého dopadu na planetu.

Papírové tašky jsou vnímány nejen jako praktický obalový materiál, ale také jako symbol závazku firmy k udržitelnosti. Tím, že firmy používají pro své produkty papírové tašky, mohou efektivně komunikovat svůj přístup a budovat pozitivní vztah se svými zákazníky. V dnešní době, kdy je ochrana životního prostředí stále více v popředí veřejného zájmu, může tento krok značkám pomoci vybudovat silnější a pozitivnější povědomí mezi spotřebiteli. Používáním papírových tašek se firmy mohou prezentovat jako inovativní, ekologicky zodpovědné a zaměřené na budoucnost.

papírové tašky 2024

Flexibilita a možnosti individuálních návrhů

Očekává se, že v roce 2024 se papírové tašky stanou ještě více přizpůsobitelnými, a to zejména díky pokrokům v tiskových technologiích a vývoji nových materiálů. Firmy si mohou vybrat nejen specifické velikosti a tvary tašek, ale také využívat inovativní tiskové metody pro vytváření unikátních designů a brandingu.

  • Inovace v tisku a materiálech: Rozvoj nových tiskových technik umožňuje firmám tisknout složitější a detailnější designy na papírové tašky. Tyto techniky mohou zahrnovat digitální tisk, UV tisk, nebo dokonce tisk s využitím speciálních efektů, jako jsou lesklé nebo metalické povrchové úpravy.
  • Unikátní branding: Možnost přizpůsobit si vzhled tašek umožňuje firmám efektivně komunikovat svou značku a hodnoty. Vlastní designy a loga na papírových taškách se mohou stát rozpoznatelným symbolem značky a pomáhají zvyšovat povědomí o značce.
  • Variabilita ve velikostech a tvarech: Firmy mohou nyní objednávat papírové tašky v široké škále velikostí a tvarů, což umožňuje přizpůsobení tašek konkrétním potřebám produktů nebo událostí. Tato flexibilita je klíčová pro poskytování personalizovaného zákaznického zážitku.

tašky s potsikem

Bezpečnost a omezený výskyt toxických látek

Papírové tašky představují v porovnání s plastovými taškami, které mohou obsahovat a uvolňovat škodlivé chemikálie, bezpečnější a zdravotně nezávadnější alternativu. Tato vlastnost je zásadní zejména v potravinářském průmyslu, kde je důležité zajistit, aby obalový materiál nijak neohrozil kvalitu a bezpečnost potravin.

  • Bezpečné balení potravin: Papírové tašky a boxy jsou ideální pro balení potravin, jelikož neobsahují toxické látky, které by mohly kontaminovat potraviny. Toto je klíčové pro udržení zdravotní nezávadnosti potravin a zajištění bezpečnosti pro konzumenty.
  • Normy a nařízení: Papírové obalové materiály splňují přísné normy pro kontakt s potravinami. Výrobci papírových tašek se často zaměřují na použití materiálů a barviv, které jsou bezpečné pro potraviny a neovlivňují jejich chuť nebo vůni.
  • Alternativa k plastům v potravinářském průmyslu: Vzhledem k rostoucím obavám o dopady plastů na životní prostředí a lidské zdraví, se papírové obalové materiály stávají preferovanou volbou pro mnoho firem v potravinářském odvětví. Tyto firmy tím reagují na poptávku zákazníků po udržitelnějších a bezpečnějších obalových řešeních.

stop igelitovým taškám

Nákladová efektivita

Papírové tašky mohou být cenově výhodnější alternativou k jiným obalovým materiálům, zejména když jsou zakoupeny ve větším množství. Tato úspora nákladů je způsobena nižšími výrobními náklady a možností hromadné výroby. Navíc, jejich lehkost může snížit náklady na přepravu a manipulaci, což je důležité pro firmy s velkým objemem distribuce.

KOLIK ZAPLATÍM ZA PAPÍROVOU TAŠKU S POTISKEM?

Síla a odolnost

Díky moderním výrobním technikám jsou dnešní papírové tašky navrženy tak, aby byly nejen lehké, ale také pevné a odolné. Tato kombinace lehkosti a odolnosti je klíčová pro jejich všestranné použití. Na rozdíl od plastových tašek, které mohou být náchylné k protržení a nejsou tak ekologické, papírové tašky nabízejí lepší pevnost v tahu a odolnost proti poškození. Tato vlastnost je zvláště důležitá pro firmy, které hledají obalový materiál, schopný zvládnout různé druhy zboží – od lehkých předmětů po těžší produkty, a přitom chtějí být ohleduplné k životnímu prostředí.

Preference zákazníků

Výzkumy a studie ukazují, že spotřebitelé stále více preferují ekologicky šetrné obalové materiály, jako jsou papírové tašky, před plastovými alternativami. Tento trend je způsoben rostoucím povědomím o problémech životního prostředí a touhou spotřebitelů podporovat udržitelné produkty a značky. Nabízení papírových tašek může výrazně zlepšit vnímání značky a zvýšit spokojenost zákazníků díky jejich závazku k ochraně životního prostředí.

papírové tašky

PŘEJÍT NA VÝBĚR PAPÍROVÝCH TAŠEK

Novinka v sortimentu

Poštovní tašky a obálky na zásilky

Do nabídky jsme zařadili papírové tašky bez ucha - poštovní tašky na zásilky. Vyberte pro svou prodejnu nebo firmu ty, které vám budou vyhovovat nejvíce. Více o poštovních taškách se můžete dozvědět v článku Poštovní tašky a obálky na zásilky, kde je podrobně představujeme.

Poštovní tašky

Parcelbox - poštovní tašky a obálky Zásilkovna - poštovní tašky a obálky
   
FlexiPAK 30x8x43+5 hnědá - 9,10 Kč/ks FlexiPAK 26x7x41+5 hnědá - 7,70 Kč/ks

PŘEJÍT NA VÝBĚR POŠTOVNÍCH TAŠEK A OBÁLEK NA ZÁSILKY

Rádi vám s výběrem papírových tašek pomůžeme

Chcete si tašky nejdříve prohlédnout? Přijďte se podívat k nám do SHOWROOMURádi vám pomůžeme tašky vybrat. Pokud jste si výběrem jistí, můžete si objednat tašky přímo přes náš E-SHOP. V případě zájmu o tašky s potiskem vyplňte náš POPTÁVKOVÝ FORMULÁŘ a my vám pošleme cenovou nabídku.

benefit taškahned benefit taškahned
Vlastní pokročilé výrobní technologie. Ekologické barvy nejvyšší kvality. Reklamní potisk na tašky grafikou vašeho podniku dle vašich představ.
benefit taškahned benefit taškahned
Rychlý potisk. Série tašek od 100 ks po 50.000 ks za 1 týden u Vás. V pražském showroomu si můžete vyzkoušet a vybrat svou tašku.

 

Výběr papírových tašek

PŘEJÍT NA VÝBĚR PAPÍROVÝCH TAŠEK

Související příspěvky

Sdílet tento obsah