PAPÍROVÉ TAŠKY 2022

- Kategorie : Novinky

Máme tu rok 2022 a prodej papírových tašek běží naplno. Jaké papírové tašky z naší nabídky jsou a budou nejžádanější v roce 2022? Jaký bude zájem o papírové tašky proti igelitkám v roce 2022?

papírové tašky v roce 2022

Papírové tašky 2022 s vlastním potiskem i bez potisku

Nejprodávanější taška v roce 2022

papírová taškaV prvních měsících roku 2022 je nejprodávanější rozhodně papírová taška Topcraft 32x14x42 hnědá. Taška má ploché ucho, vysokou nosnost a nejlépe se hodí na větší nákupy potravin nebo uložení a přenos objemnějších předmětů. Je vyrobena z hnědého kraftového papíru s gramáží 80 gr a při rozložené hmotnosti unese až 6 kg.

 

>> PŘEJÍT K OBJEDNÁNÍ PAPÍROVÝCH TAŠEK Topcraft <<

 

Na tuto tašku je také možné tisknout všemi tiskovými technologiemi, které nabízíme (od 100 ks sítotiskem, od 1000 ks flexotiskem, od 100 ks digitálním tiskem).

O pevnosti papírové tašky Topcraft 32x14x42 jsme na náš YouTube kanál natočili video Pevnost papírové tašky, kde můžete vidět, že je možné tašku pohodlně naplnit a projde i zatěžkávací zkouškou.

 video
Přehrát video: Pevnost papírových tašek

 

Další oblíbené hnědé papírové tašky 2022

Mezi další oblíbené hnědé papírové tašky z našeho sortimentu 2022 se řadí především tašky ExtraTWIST s krouceným uchem v rozměru Papírová taška hnědá ExtraTWIST 32x12x41 a Papírová taška hnědá ExtraTWIST 32x14x42. Potom to je také malá papírová taška ExtraTWIST hnědá 18x8x24, po které byla v poslední době opravdu hodně velká poptávka.

 hnědé tašky

A jaké další papírové tašky v našem sortimentu jsou v roce 2022 oblíbené?

O nejprodávanějších bílých papírových taškách jsme psali v předchozím článku Papírová taška bílá - elegantní a přitom levné řešení.

Papírové tašky bílé

ČTĚTE ZDE: Papírová taška bílá - elegantní a přitom levné řešení

 

Barevné papírové tašky s krouceným uchem

V loňském roce 2021 jsme plnohodnotně nahradili stávající barevné tašky Twister s krouceným uchem. Nahradila je barevná řada tašek ExtraTWIST. Mají černé kroucené ucho a jsou lakované. Mají tedy luxusnější vzhled než původní tašky Twister, které toto lakování neměly.

Papírové tašky EXTRATWIST eshop

Vybrat barevné papírové tašky na našem eshopu

Porovnání nejprodávanějších papírových tašek 2022 s předchozími roky

Oproti rokům 2020 a 2021 není tak nadměrně velká poptávka po “takeaway” taškách. Postupné rozvolnění opatření a otevření restaurací má vliv na mnohem menší spotřebu těchto tašek - lidé znovu více využívají možnosti najíst se přímo v restauraci a udělat si z návštěvy restaurace nebo kavárny příjemný kulturní zážitek, který byl dlouhou dobu nedosažitelný nebo dosažitelný za komplikovaných podmínek.

Ekologická stránka v roce 2022

Spousta velkých hráčů na trhu používá v roce 2022 papírové tašky - např. Rohlik.cz, Kaufland, Lidl. Ačkoliv jsou tu i případy, kdy se od použití papírových tašek upustilo a prodejce zvolil nazpět igelitové tašky - např. Billa.

Momentálně nejprodávanější papírová taška Topcraft 32x14x42 nejčastěji používaná na větší nákupy má stoprocentní vlákno, nejedná se o recyklát. Výhodou je, že má vyšší pevnost, unese mnohem více než recyklované varianty. Papír je navíc určený pro styk s potravinou, nejsou v něm žádné chemické látky. Zároveň je tento papír na špičce recyklovatelnosti, může se klidně kompostovat, velmi rychle se rozkládá. Kdybychom prosazovali spíše nějakou z variant recyklovaného papíru (levnější varianta tašky), nedosáhli bychom takové nosnosti a zákazník by tak musel použít o několik více tašek, aby odnesl stejné množství zboží, čímž by enormně narostla spotřeba.

Všestranné využití papírových tašek 2022

Objevují se už i příklady dalšího využití papírových tašek. Např. rohlik.cz v předvánočním čase používá svou vánoční kolekci tašek, které jsou upravené tak, aby se daly rozstříhat a použít jako krásný ekologický pevný balící papír perfektně využitelný na vánoční dárky. Sami jsme tento design papíru navrhli a velmi rádi ho dále jako balící papír používáme. Pokud navíc příjemce rozbaluje dárek šetrně, dá se papír použít na zabalení i několikrát, protože je opravdu pevný. Na své si tedy přijdou i nadšenci, kteří tento způsob použití balícího papíru už dávno praktikují u běžně prodávaného balícího papíru. Druhou vánoční kolekcí rohlik.cz jsou tašky, ze kterých lze vystříhat papírové vánoční ozdoby.

Máme tu i konkrétní příklady originálního následovného využití papírových tašek
(zdroj: Facebook)

Papírové tašky pro Rohlík.cz

Velmi často se také setkáváme s tím, že lidé papírové tašky používají v domácnostech jako nádoby na tříděný odpad (nejčastěji papír) a buď tašku po použití naplní a vyhodí s odpadem do kontejneru na tříděný odpad nebo ji tímto způsobem pouze vyprázdní a používají stejně ještě několikrát, dokud taška “drží”.

Pokud Vás tento článek jen utvrdil v koupi papírových tašek, jste na dobré adrese. Jsme přímí výrobci papírových tašek s vlastním potiskem i bez potisku. Vaše papírové tašky dostanete za nejnižší ceny přímo od výrobce. Můžete rovnou použít odkaz níže a začít s nákupem na našem e-shopu.

>> PŘEJÍT NA VÝBĚR PAPÍROVÝCH TAŠEK <<

Související příspěvky

Sdílet tento obsah